V2G-wallbox

Venema levert V2G-laadtechniek voor thuis en kantoor

V2G-laadtechniek is de volgende stap in de ontwikkeling van e-mobility en laadinfrastructuur. De Vehicle-to-Grid techniek / smart charging / bi-directioneel laden is nodig om grootschalige zonne- en windenergie in te zetten bij het laden van elektrische voertuigen. Afgelopen jaar heeft Venema E-Mobility Charge Systems de focus gelegd op het ontwikkelen van een 10 kW (DC) bi-directionele lader. Onze compacte V2G-wallbox is zeer geschikt bij kantoor, thuis of bij laadpleinen. Nu vraagt u zich wellicht af wat u met V2G-laadtechniek kunt. Dat leggen wij u graag hieronder uit!

Wat is V2G-laadtechniek?

Al een tijdje kennen we de term V2G. Na de kernramp van Fukushima in Japan, zijn Mitsubishi en Nissan hard aan de slag gegaan met het ontwikkelen van bi-directionele laadinfrastructuren om hiermee het energienet in Japan minder kwetsbaar te maken. Door de batterij van een elektrisch voertuig te gebruiken om duurzame energie in op te slaan wordt het energienet minder afhankelijk van andere energiebronnen, zoals kernenergie. In Europa zou V2G-laadtechniek een enorme bijdrage kunnen leveren om het elektriciteitsnet te balanceren.

Venema E-Mobility Charge Systems, een Nederlands familiebedrijf gericht op het ontwikkelen van innovatieve laadoplossingen, maakt nu de stap om een 10 kW (DC) V2G-wallbox naar de Europese markt te brengen. De V2G-lader kan, naast dat het kan terugleveren aan het elektriciteitsnet, ook ingezet worden om energie terug te leveren aan onze woning of kantoor.

Wat kenmerkt de 10 kW V2X-wallbox van Venema?

Wie voor het eerst kennismaakt met de 10 kW V2G-wallbox van Venema E-mobility Charge Systems, zal de fraaie vormgeving direct opmerken. Gekozen is om de wallbox te voorzien van een strakke behuizing waarbij met ledverlichting de status van de V2G-lader direct zichtbaar is.

Naast de fraaie vormgeving is de 10 kW V2G-wallbox van Venema voorzien van materialen die van hoogwaardige industriële kwaliteit zijn. Hierdoor heeft de gebruiker de zekerheid van een lange levensduur. Om deze reden geeft Venema standaard 3 jaar garantie op de 10 kW V2G-wallbox.

Kenmerkend van de 10 kW V2G-wallbox is de gebruiksvriendelijkheid. Het laadsysteem bedient u met uw smartphone of laadpas. U zult geen onnodige knoppen tegenkomen op deze gebruiksvriendelijke 10 kW V2G-wallbox.

Als uw 10 kW V2X-wallbox van Venema aan het laden of ontladen is, zal het u direct opvallen hoe weinig geluid de koeling maakt. Daarom is de wallbox van Venema zeer geschikt te plaatsen bij uw huis of kantoor.

De 10 kW V2G-lader van Venema maakt direct gebruik van de gelijkstroom-batterij van het elektrisch voertuig. Volgens Melvin Venema heeft DC laden als voordeel ten opzichte van AC-laden dat de 10 kW V2G-lader sneller is, efficiënter kan laden en breder toepasbaar is.

Bekijk onze nieuwste productfilm over de 10 kW V2G-lader van Venema E-Mobility Charge Systems.

You may also like
V2G charging plaza with direct solar
Opening V2G laadplein met direct solar in Lelystad: de volgende stap naar een 100 % groen energie systeem.
V2G energie cooperaties
De V2G laadpaal van Venema helpt Energie Coöperaties in de transitie naar een energie neutrale wijk.
“Solar” laadplein met Vehicle 2 Grid technologie van Venema in Culemborg geopend door Staatsecretaris Stientje van Veldhoven.
“Solar” laadplein met Vehicle 2 Grid technologie van Venema in Culemborg geopend door Staatsecretaris Stientje van Veldhoven.
stagiaire afstudeer opdracht bijbaan laadpaal batterijsysteem arnhem
Stage of bijbaan: Engineer – Monteur (DC) laadstations & batterij systemen – Arnhem