V2G charging plaza with direct solar

Opening V2G laadplein met direct solar in Lelystad: de volgende stap naar een 100 % groen energie systeem.

Opening V2G laadplein met direct solar in Lelystad

Een nieuwe stap in het verduurzamen van onze mobiliteit: in Lelystad opent een laadplein voor elektrische auto’s met V2G laadtechnologie dat uniek is in Europa.

Vehicle to Grid-laadpalen met direct solar

Het bi-directionele laadplein in Lelystad gebruikt V2G-laadpalen met direct solar, oftewel een ‘Vehicle to Grid’ met direct solar. Dat zijn laadoplossingen om elektrische voertuigen mee op te laden, maar die ook kunnen terug leveren naar het gebouw of energienetwerk. Deze nieuwe technologie maakt van een elektrisch voertuig een batterij. Teven beschikken de laadpalen over “direct solar”, dit houd in dat zonne-energie rechtstreeks in de elektrische auto geladen kan worden. Daardoor heeft het aangesloten gebouw meer energie uit zon en een minder hoge energierekening.

V2G charging plaza with CCS and ChadeMo

Vehicle to Grid-laadoplossingen maakt grote besparingen mogelijk

De toenemende vraag aan snelle laadpunten vraagt om slimme oplossingen die bijdragen het huidige energienetwerk efficiënter te kunnen gebruiken. Smartcharging (V1G) kan een implosie van het energienetwerk kunnen voorkomen. Uit onderzoek is gebleken dat Vehicle to Grid (V2G) charging een grotere impact kan hebben dan Smartcharging (V1G) als het gaat om de piekbelasting op het energienetwerk te beperken. Door V2G te combineren met slimme software kan voorkomen worden dat netverzwaring noodzakelijk is om aan de toenemende vraag aan snelle laadpunten te voldoen.

Volgens onderzoek van ABI Research kan V2G technologie extra inkomsten tot $2 miljard opleveren voor wereldwijde voorzieningen in 2025. De studie laat ook zien dat consumenten tot $272 per jaar op hun energierekening kunnen besparen.

V2G charger with CCS and Chademo connector

Opening V2G laadplein met direct solar in Lelystad

Op 9 oktober 2020 zal in Lelystad het nieuwe V2G laadplein  met direct solar in gebruik worden genomen. U kunt deze opening live bijwonen via https://kort.md/3l6cDr9.

Initiatiefnemer Henri de Jong, van Mijndomein, Meine Breemhaar van Mac3Park en wethouder Jacques Schoone openen het laadplein.

Daarna geven ze toelichting in de studio van techvlogger Vincent Everts. Verder schuiven ook Marian Mulder (Mac3Park), Roland Ferwerda (Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur, NKL), Marina van Helvoort (Vereniging Elektrisch Rijden), Karina Tiekstra (MyWheels) en Arthur Bennink (Mijndomein Energie) aan.

De betrokken partners naast Venema in het project zijn: Mijndomein Energie, Zonnefabriek, Fluctis, Mac3Park, I.Leco, Solar Compleet en Wouda Installatietechniek.

 

Venema expert in V2G charging en direct solar

Venema is pionier  op het gebied van V2G laadoplossingen. Samen met gerenommeerde bedrijven en kennis instellingen heeft Venema diverse V2G laadoplossingen ontwikkeld die het mogelijk maakt om het elektrisch voertuig te gaan gebruiken als virtuele powerplant. Denk hierbij aan onze V2G wallbox met een single connector (ChadeMo of CCS2), onze V2G wallbox met dubbele connector (ChadeMo en CCS2) en onze V2G wallbox + direct solar met dubbele connector (ChadeMo en CCS2).

Wilt u meer weten over onze V2G laadoplossingen dan kunt u hierover contact op nemen met Henri Overbeek henri@venematech.nl.

You may also like
V2G energie cooperaties
De V2G laadpaal van Venema helpt Energie Coöperaties in de transitie naar een energie neutrale wijk.
“Solar” laadplein met Vehicle 2 Grid technologie van Venema in Culemborg geopend door Staatsecretaris Stientje van Veldhoven.
“Solar” laadplein met Vehicle 2 Grid technologie van Venema in Culemborg geopend door Staatsecretaris Stientje van Veldhoven.
vacature venema engineer monteur arnhem elektrotechniek laadpaal v2g batterijsystemen
Vacature: Engineer – Monteur (DC) laadstations & batterij systemen – Arnhem
V2G-wallbox
“Solar powered DC charging” – the next step in the V2G charger of Venema.