UPS systemen

Stroomuitval kan grote gevolgen hebben voor uw organisatie.

Denk aan niet werkende slagbomen of kritieke beveiligingssystemen waardoor doorstroming of veiligheid in gevaar komen. Na succesvolle projecten met onder andere Rijkswaterstaat zijn wij bij Venematech specialist geworden op het gebied van UPS systemen. Een UPS kan variëren in grootte en capaciteit, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker.  Hieronder vertellen wij meer over wat wij kunnen betekenen op het gebied van noodstroom.

Een UPS-systeem (Uninterruptible Power Supply), in het Nederlands bekend als een “onderbreekbare voeding” of noodstroomvoorziening, is een elektronisch apparaat dat wordt gebruikt om de continuïteit van de stroomvoorziening te waarborgen, zelfs wanneer de normale stroombron uitvalt. Het belangrijkste doel van een UPS-systeem is om aangesloten apparaten van stroom te voorzien en kritieke systemen draaiende te houden tijdens stroomstoringen.

Wat is een UPS systeem?

De basis van een noodstroomsysteem (UPS) is een zeer krachtige sinusomvormer, acculader en omschakelautomaat in een compacte behuizing. Het hart van een UPS systeem is de accu. De batterij levert namelijk de energie die uw systemen in staat stelt om te blijven functioneren bij stroomuitval.  Een noodstroomsysteem is dus net zo betrouwbaar als de kwaliteit van de accu. Wij van Venematech zijn gespecialiseerd in UPS-accu’s van hoogwaardige merken. In geval van uitval van de netspanning zal de UPS de stroomtoevoer overnemen en de voeding van de aangesloten apparaten verzorgen. Dit gebeurt zo snel (binnen enkele milliseconden) dat computers en andere elektronica ongestoord kunnen blijven functioneren.

Uitlezing op afstand met altijd optimale besturing

Bestuur systemen met gemak, bestudeer de gegevens om de prestaties te optimaliseren, merk problemen vroegtijdig op met pushmeldingen en wijzig elke instelling op afstand.

De software- en monitoringsystemen houden onder meer de volgende waarden in de gaten:

Wat zijn de toepassingen?

1. Commerciële gebouwen en datacenters: Noodstroomsystemen zorgen ervoor dat kritieke apparatuur, zoals servers, koelsystemen en beveiligingsapparatuur, blijft functioneren tijdens stroomstoringen.

2.Gezondheidszorg: Ziekenhuizen en medische faciliteiten vertrouwen op noodstroomvoorzieningen om levensreddende apparatuur, zoals beademingsapparatuur en operatiekamers, te laten werken, zelfs tijdens stroomuitval.

3. Industriële installaties: Productieprocessen en machines in fabrieken kunnen ernstig worden beïnvloed door stroomonderbrekingen. Noodstroomgeneratoren zorgen voor continuïteit in de productie.

4. Telecommunicatie: Mobiele netwerken, datacenters voor telecommunicatie en andere communicatiesystemen hebben noodstroomsystemen om de connectiviteit te handhaven.

5. Residentiële toepassingen: Sommige huiseigenaren installeren noodstroomgeneratoren om essentiële apparaten zoals verlichting, koelkasten en verwarmingssystemen te laten werken tijdens stroomuitval.

Over het algemeen zijn noodstroomsystemen van vitaal belang voor situaties waarin ononderbroken stroomtoevoer cruciaal is om schade te voorkomen, de veiligheid te waarborgen of de bedrijfsvoering voort te zetten tijdens noodsituaties.

Kiezen voor Venema betekend kiezen voor zekerheid

Met al meer dan 20 jaar ervaring, beschouwen wij ons bij VenemaTech specialist in batterijsystemen te implanteren en te bedenken voor UPS systemen. Naast onze deskundige ervaring werken wij met hoogwaardige merken. Als bijvoorbeeld vaste distributeur van het topmerk Victron Energy bieden wij u de beste producten en specialistische kennis wanneer dat nodig is. Victron is wereldleider op het gebied van onafhankelijke elektrische energievoorziening en biedt 5 jaar standaardgarantie op alle artikelen. Service en begeleiding staat hoog bij VenemaTech naast de verkoop van producten bieden wij ook een uitgebreid advies, documentatie en nauwkeurige berekeningen voor UPS energiesystemen.

Ook bieden wij projectbegeleiding bij de inbouw van het systeem van A tot Z. Ook vinden wij kwaliteit en de levensduur van producten bij ons erg belangrijk. Daarom werken wij alleen met hoogwaardige merken en bieden wij service aan bij aankoop van een product van VenemaTech. Wij streven voor een zo duurzaam mogelijke toekomst en willen daarom het product zo lang mogelijk mee te laten gaan. De engineers die service en onderhoud verlenen zijn ware vakmannen.

Met ruim 30 jaar ervaring met in het vak weten wij op iedere vraag het antwoord. Wilt u meer weten over UPS systemen of heeft u interesse in dit soort systemen? Neem dan snel contact met ons op en we helpen graag verder.

Venema Technisch Bedrijf is een toonaangevende producent van innovatieve energiemanagement oplossingen. Wij zijn een betrouwbare groothandel van hoogwaardige technisch producten.

Venema Technisch Bedrijf B.V.

B.TW.: 819582232B01

KvKnr. 09137732

Op al onze offertes, op alle opdrachten aan ons en op ons en op met ons gesloten overeenkomsten zijn toepasselijk de METAALUNIEVOORWAARDEN 2019. Deze voorwaarden worden u op aanvraag kosteloos toegezonden.