Nieuws, Projecten & Samenwerkingen

Wij werken dagelijks aan vele projecten energie transitie vraagstukken. Hierbij werken wij nauw samen met onze leveranciers, partners en klanten. Een aantal van onze projecten en samen werkingen kunt u hier bekijken, zo krijgt u een indruk wat wij kunnen betekenen en hoe divers de mogelijkheden zijn.

01-09-2023

Venema E-Mobility, HyMove en Rijngas ontwikkelen het Industrial Battery pack Hybrid H2. Een revolutionaire stap richting duurzaamheid en continuïteit.

Vandaag delen wij een belangrijk hoofdstuk in de reis naar een duurzame toekomst. We presenteren een nieuw product, het Industrial Battery pack Hybrid H2, ontwikkeld in nauwe samenwerking met HyMove. Dit is een moment van innovatie en impact die het mogelijk maakt om met een mobiele batterij box een continuïteit aan zero emissie energie voor industriële toepassingen te creëren, energievoorziening van huizenblok of kantoorgebouw of een zero emissie snellaadmogelijkheid voor vrachtwagens en personenwagens op elke gewenste locatie.

Samenwerking voor Vooruitgang
Het Industrial Battery Pack Hybrid H2 is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Venema E-Mobility, HyMove en Rijngas, pioniers op het gebied van batterij en waterstoftechnologie. Onze gezamenlijke inspanningen hebben geleid tot de ontwikkeling van een geavanceerde groene hybride generator die de voordelen van waterstof en batterijtechnologie combineert voor een krachtige en duurzame energieoplossing.

De Kracht van Groen Hybride
Wat deze nieuwe generator zo opmerkelijk maakt, is zijn groen hybride karakter. Door de brandstofceltechnologie van HyMove en de batterijtechnologie van Venema E-Mobility te integreren, profiteren we van de onmiddellijke reactietijd en efficiëntie van batterijen, terwijl waterstof en het brandstofcelsysteem fungeren als een langdurige en schone energiereserve. Het systeem kan zowel Off-Grid als On-Grid opereren en tevens lokaal opgewekte zonne-energie eraan koppelen. Daarmee wordt niet alleen het elektriciteitsnet ontlast, maar de opgewekte zonne-energie kan hiermee opgeslagen worden en op een later moment gebruikt worden. Dit opent de deur naar een breed scala aan toepassingen, van het laden van voertuigen op plekken waar een netprobleem is, tot het continu en langdurig uitvoeren van emissieloze werkzaamheden op bouwplaatsen.

Op elke locatie langdurige groene energie
Door de aanvoer van waterstof in cilinderpakketten door Rijngas B.V. kan men op elke locatie in Nederland rekenen op een stabiele waterstoftoevoer. Hierdoor zijn onze generatoren in staat om op een efficiënte en duurzame manier continu te functioneren. Dit is het kernpunt van ons gezamenlijk streven naar een groenere en emissievrije toekomst.

De Voordelen voor Duurzaamheid
Met deze Groen Hybride Generator zetten we een belangrijke stap in de richting van een emissievrije wereld. Waterstof wordt geproduceerd via elektrolyse, aangedreven door hernieuwbare energiebronnen. Dit betekent dat onze generator niet alleen vrij is van uitstoot, maar ook gebruikmaakt van groene energie om een continuïteit aan duurzaam elektrisch vermogen te genereren.

Een Gedeelde Visie
De samenwerking tussen Venema E-Mobility , HyMove en Rijngas is gebaseerd op een gedeelde visie voor een duurzame toekomst. Samen hebben we de technische en strategische uitdagingen aangepakt die gepaard gaan met het ontwikkelen van hybride waterstof/batterij-oplossingen. Onze gezamenlijke inspanningen tonen aan wat mogelijk is wanneer innovatie en duurzaamheid samenkomen.

Beschikbaarheid van het Industrial Battery pack Hybrid H2
De eerste exemplaren kunnen vanaf begin 2024 geleverd worden. De vroege beschikbaarheid stelt bedrijven en gemeenschappen in staat om snel te profiteren van deze innovatie en hun inspanningen op het gebied van hernieuwbare energie verder te versterken met een continuïteit aan elektrisch vermogen op welke locatie dan ook.
Meer weten over het Hybrid H2-Battery Powerpack? Neem persoonlijk contact op met Melvin Venema (melvin@venematech.nl of +31 6 41794000). U kunt ook uw vraag via de website van HyMove of Rijngas stellen. Gezamenlijk zorgen we voor een snelle reactie.

 

 

 

06-04-2023

Wij van Venema Technisch Bedrijf zijn officieel distributeur geworden van de Europese batterijenfabrikant TAB Lithium batterijen.

De multi-nationale batterijenfabrikant TAB Batteries heeft als doel om Europees leider te worden op het gebied van energiesystemen. De batterijenfabrikant beschikt op dit moment over een vooraanstaande positie in de markt van loodzuurbatterijen. Na de start van de samenwerking met Haidi Energy Technology Co. Ltd. in 2021, heeft TAB-HAIDI (onderdeel van TAB Group) toegang verkregen tot de markt van lithium-ion technologie. De intentie van deze samenwerking is om de rol te verwerven als marktleider binnen de branche van energiesystemen. In het beleid van TAB Group ligt de focus op groene technologieën, duurzaamheid en de garantie van een aanbod dat gebaseerd is op hoogwaardige producten voor de Europese markt.

Bekijk het complete assortiment op onze website >>

15-02-2023

In februari hebben we van Venema E-Mobility op de infra relatiedagen in evenementenhal Hardenberg gestaan.

Op de infra relatiedagen ontmoet je in drie dagen ruim 350 exposanten en 13.000 bezoekers uit de grond-, weg- en waterbranche. Het moment om bestaande én nieuwe relaties te ontmoeten.

Wij hebben tijdens de beurs onze mogelijkheden van Batterij systemen en laadoplossingen laten zien. De wereld van duurzaam bouwen en energietransitie worden beantwoord met onze oplossingen.

Solar Off the road

Vandaag 22-09-2022 is er een 2e test uitgevoerd samen met 4x4electric. Hier hebben we de definitieve Solar-To-Vehicle laadoplossingen getest op het demofielt van Connectr – Energy innovation op het Industriepark Kleefse Waard.

 

De laadoplossing is gereed om ingezet te worden gedurende de Dutchtour van 4×4 en zal later dit jaar mee gaan naar Afrika! As weekend op de EV Experience op het Circuit Zandvoort kan je de “direct solar” laadoplossing bezichtigen bij 4x4electric!

Meer weten over de reis die Renske en Maarten gaan maken? Bezoek hun website www.4x4electric.com of volg hun socials.

Meer weten over de laadtechniek? Neem gerust contact met ons op.

 

17-06-2022

Als Venema Technish bedrijf sponsoren wij Victron artikelen aan het Liemers college voor de Young Solarboat. Sinds begin februari zijn er leerlingen van het Liemers college, die het Agora onderwijs volgen, begonnen aan de Young Solar Challenge. De leerlingen zijn bezig om een kleine HAN Solarboat te maken om er vervolgens mee te racen.
 
De leerlingen bouwen de solarboat in de ruimte van de HAN Solarboat op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in Arnhem en bij IIME in Doetinchem. Ze werken toe naar een verschillende races in Friesland. Inmiddels zit de eerste races erop. Op dit moment is het team bezig met The Ultimate Solar Boat Challenge daarbij legt het team de Elfstedentocht route af. Deze race wordt gevaren op 23 tot 25 juni.
 
Wilt u ook elektrisch varen lees meer over de mogelijkheden.
 

Venema heeft vandaag 14-01-2022 een Off grid systeem afgeleverd bij een Tiny House. Een Off grid systeem is ideaal om in een Tiny house te kunnen leven als je geen toegang hebt tot het elektriciteitsnet. Door een Off grid systeem is het mogelijk om op veel plekken te wonen en ben je niet afhankelijk van een plek.

Op het Tiny house dak liggen twee Jinko zonnepanelen van 335W. Deze zonnepannelen hebben een uitstekende prestatie in een omgeving met weinig licht, zoals s’morgens vroeg, bij schemering en bewolking. Ook bevat het systeem de Victron BlueSolar zonnelader MPPT 100/50. Een BleuSolar verzamelt energie van de zonnepanelen en slaat deze op in de accu’s. Om het Off-grid systeem compleet te maken hebben we gekozen voor de Victron Phoenix omvormer 12V 1600 Watt. Deze omvormer is een zuivere sinusgolf-omvormer met een hoge efficiëntie. Als accu hebben we gekozen voor de Discover Cyclische AGM accu 270Ah die een hoge integriteit biedt en zijn ontworpen om consistente en betrouwbare prestaties te leveren. Bij het systeem hebben we als extra een Bluetooth Smart dongle toegevoegd die kan gegevens lezen van de omvormer en de zonnelader.

Bent u geïnteresseerd om Off-Grid te gaan wonen in een Tiny House of wenst u meer informatie over onze en het Off-grid pakket?
Neem dan met ons contact op om de mogelijkheden te

Meer weten over onze projecten? Volg ons op de Social media kanalen

Venema Technisch Bedrijf is een toonaangevende producent van innovatieve energiemanagement oplossingen. Wij zijn een betrouwbare groothandel van hoogwaardige technisch producten.

Venema Technisch Bedrijf B.V.
Simon Stevinweg 17
6827 BS Arnhem
T 026 3639961
E info@venematech.nl
W www.venematech.nl

KvKnr. 09137732