DC snellader gemeente Utrechtse Heuvelrug

Client Gemeente Utrechtse Heuvelrug
Location Gemeentewerf Doorn
Scope Of Work Snellaadsystemen

Project Detail

Bij de gemeente werf in Doorn hebben wij voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug twee snel-laders geplaatst. De gemeente Utrechtse Heuvelbrug heeft een 2-tal Nissan E-NV200 rijden.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft als ambitie om als gemeente een leidende positie in te nemen als het gaat om duurzame ontwikkelingen. Een van de speerpunten voor de gemeente is toe te werken naar schone en klimaatneutrale mobiliteit. In Doorn wordt bij de duurzame milieustraat dagelijks Nissan E-NV200 ingezet. Deze elektrische bedrijfswagen voldoet aan de wensen die de gemeente stelt om de werkzaamheden aan de openbare ruimte op een schone wijze uit te voeren.

De accu van de Nissan e-NV200 heeft een capaciteit van 40 kWh. Daarvan is 38 kWh daadwerkelijk te gebruiken (schatting). Omdat reguliere laadoplossingen in snelheid worden beperkt door de eigenschappen van de boordlader van een elektrische bedrijfswagen, wordt er door er op de gemeentewerf in Doorn gekozen voor een innovatieve DC snellaad oplossing. Om de Nissan e-NV200 op een reguliere wijze vol te laden duurt ongeveer 7 uur. De innovatieve DC laad wallbox van Venema Technisch Bedrijf brengt de tijd van deze laadsessie terug naar 1 uur en 6 min. In de praktijk zal de laadsessie korter duren omdat over het algemeen de accu nooit helemaal leeg is.

De milieustraat van de Utrechtse Heuvelrug is voorzien van een 20 kWh AC-DC laadoplossing. De laadpaal heeft een robuuste RVS behuizing en is voorzien van een ChadeMo aansluiting welke o.a. geschikt is voor de Nissan e-NV200. Indien u elektrische voertuigen heeft met een CCS aansluiting, kan Venema Technisch Bedrijf de laadoplossing voorzien van een CCS aansluiting. Hierdoor kunnen meer dan 95 % van de EV’s geladen worden met deze DC snellaad oplossing.

De nieuwe AC-DC laadoplossing Venema Technisch Bedrijf is vanaf 2019 leverbaar:

Vermogen Netaansluting Type laadstekker Model mogelijkheden
25 Kw V.A. 3x35A CHadeMO / CCS combo-2 Wallbox  / laadpaal
50 Kw V.A. 3x50A CHadeMO / CCS combo-2 Laadpaal
75 Kw V.A. 3x63A CHadeMO / CCS combo-2 Laadpaal
100 Kw V.A. 3x125A CHadeMO / CCS combo-2 Laadpaal
125 Kw V.A. 3x125A CHadeMO / CCS combo-2 Laadpaal
150 Kw V.A. 3x125A CHadeMO / CCS combo-2 Laadpaal