Off-Grid Tiny House

Een tiny house is wat de naam al zegt een kleine, volledige functionele woning die meestal niet groter is dan ongeveer 50 vierkante meter. Wij van Venema Technisch bedrijf kunnen alle belangrijke componenten bieden voor een volledige off-grid energiesysteem. Hieronder vertellen wij daar meer over.

Wat is een off-grid systeem?

Een off-grid energiesysteem is een onafhankelijk energiesysteem dat niet is aangesloten op het openbare elektriciteitsnet. Zo systeem maakt gebruik van hernieuwbare energiebron om stroom op te wekken en te voorzien in de energiebehoefte van de gebruiker. Het systeem kan worden gebruikt in afgelegen gebieden waar geen toegang is tot het elektriciteitsnet, of als een back up stroomvoorziening in geval van stroomuitval. Off-grid energiesystemen zijn duurzaam, milieuvriendelijk en bieden een alternatief voor traditionele elektriciteitsbronnen.

Zonnepanelen als belangrijkste energiebron

Zonnepanelen zijn een populaire en betrouwbare bron van hernieuwbare energie die in staat zijn om elektriciteit op te wekken uit zonlicht. Het is mogelijk om een off-grid tiny houses volledig van stroom te voorzien met behulp van zonnepanelen, afhankelijk van het energieverbruik en de beschikbare zonuren op locatie.

Accubank

Een belangrijk punt naast zonnepanelen is de batterijbank oftewel een accu. De energie van de zonnepanelen moet natuurlijk worden opgeslagen dat gebeurt doormiddel van een batterij en daardoor kan de energie op een later tijdstip worden gebruikt. Het meest ideale voor energieopslag van zonne-energie zijn lithiumbatterijen. Lithium-ijzerfosfaat (LiFePO4) is de veiligste van de voornaamste lithium-ion accu types. Een voordeel van een Lithium accu is dat u hem namelijk bijna 100% kan ontladen en een loodzuur batterij ongeveer maar 60-70%.

Lithium batterijen zijn ook lichter in gewicht en hebben een langere levensduur dan loodzuurbatterijen. Echter zijn lithium batterijen wel vrij prijzig voor een goedkopere oplossing kan je het beste kiezen voor onderhoudsvrije AGM lood-zuur accu’s. AGM batterijen gaan wel minder lang mee dan lithium batterijen en hebben een lager rendement.

Alles in een oplossing

Om het systeem natuurlijk compleet te maken moet er een MPPT zonne-laadcontroller, een omvormer/lader en wisselstroomverdeling bij. De EasySolar van het merk Victron is de alles-in-één-stroomoplossing en combineert een MPPT zonne-laadcontroller, een omvormer/lader en wisselstroomverdeling in één behuizing.  De EasySolar-serie is makkelijk te installeren, met een minimum aan bedrading. De EasySolar is niet in alle gevallen de beste oplossing daarom kunnen wij ook alle componenten los leveren. Zo kunnen al deze losse componenten worden afgestemd op het ideale systeem voor uw tiny house.

Wat kan Venema betekenen op het gebied van off-grid installaties?

Met al meer dan 20 jaar ervaring, zijn wij bij VenemaTech gespecialiseerd in batterijsystemen te implenteren en bedenken voor in diverse sectoren. Naast onze deskundige ervaring werken met hoogwaardige merken. Als vaste distributeur van het topmerk Victron Energy bieden wij u de beste producten en specialistische kennis wanneer dat nodig is. Met meer dan 46 jaar ervaring geniet Victron Energy van een ongeëvenaarde reputatie op het gebied van technische innovatie, betrouwbaarheid en kwaliteit. Victron is wereldleider op het gebied van onafhankelijke elektrische energievoorziening.

Service en begeleiding staat hoog bij VenemaTech naast de verkoop van producten bieden wij ook een uitgebreid advies, documentatie en nauwkeurige berekeningen voor energiesystemen in tiny houses. Ook bieden wij projectbegeleiding bij de inbouw van het systeem van A tot Z. Ook vinden wij kwaliteit en de levensduur van producten bij ons erg belangrijk. Daarom werken wij alleen met hoogwaardige merken en bieden wij service aan bij aankoop van een product van VenemaTech. Wij streven voor een zo duurzaam mogelijke toekomst en willen daarom het product zo lang mogelijk mee te laten gaan. De engineers die service en onderhoud verlenen zijn ware vakmannen. Met ruim 30 jaar ervaring met in het vak weten wij op iedere vraag het antwoord.

Benieuwd wat wij kunnen beteken voor jou op het gebied van off-grid systemen?

Neem dan snel contact met ons op via info@venematech.nl of bel naar 026 363 9961.

Venema Technisch Bedrijf is een toonaangevende producent van innovatieve energiemanagement oplossingen. Wij zijn een betrouwbare groothandel van hoogwaardige technisch producten.

Venema Technisch Bedrijf B.V.

B.TW.: 819582232B01

KvKnr. 09137732

Op al onze offertes, op alle opdrachten aan ons en op ons en op met ons gesloten overeenkomsten zijn toepasselijk de METAALUNIEVOORWAARDEN 2019. Deze voorwaarden worden u op aanvraag kosteloos toegezonden.