Marine toepassingen

Venema Technisch bedrijf is een technische groothandel op het gebied van onafhankelijke stroomvoorzieningen. Binnen ons bedrijf is veel kennis en ervaring aanwezig, hierdoor zijn wij in staat om betrouwbare artikelen en systemen te leveren voor de plezier- en scheepvaart. Naast onze ervaren medewerkers, verkoopt VenemaTech hoogwaardige technische producten.

Als vaste distributeur van het topmerk Victron Energy bieden wij u de beste producten en specialistische kennis wanneer dat nodig is. Victron is wereldleider op het gebied van onafhankelijke elektrische energievoorziening. De producten zijn ontwikkeld voor de meest veeleisende situaties waar de scheepvaart en automotive, zowel recreatief als commercieel, mee te maken krijgt. Naast Victron Energy hebben wij verschillende dealerschappen met bijvoorbeeld Solara, TAB Batteries, Discover Battery en Whisperpower. Ook kunnen onze klanten altijd gebruik maken van onze service afdeling, waar we uitgebreid advies, documentatie, projectbegeleiding en nauwkeurige berekeningen aanbieden.

Elektriciteitssystemen pleziervaart

Venema Technisch bedrijf biedt de perfecte oplossing voor de energiebehoefte aan boord van zeil, motor en grote jachten. Comfort, veiligheid en luxe zijn belangrijke eigenschappen voor botenbouwers en –eigenaren als het gaat om het gebruik van elektrisch apparatuur aan boord. Wij bieden een ruim assortiment aan artikelen om de beste oplossing daarvoor te bieden. Vanuit het verleden hebben wij in de watersportwereld al veel ervaring en hebben daardoor veel kennis opgebouwd op meerdere vlakken. Zo kunnen wij u het beste advies geven als het gaat om een elektriciteitssysteem voor aan boord.

"Marine energie, altijd en overal"

Want elke boot heeft natuurlijk andere behoeftes bijvoorbeeld essentiële apparatuur voor zeilboten of kleinere boten draait meestal op gelijkstroom (DC) en de grotere apparaten voor de wat grote jachten gebruiken wisselstroom (AC). Zo kunnen we met berekeningen en documentatie uw helpen om een goed systeem te ontwikkelen. Het belangrijkste van het systeem zijn de batterijen. Wij bieden verschillende soorten batterijen bijvoorbeeld loodzuur, AGM, GEL en Lithium accu’s. Met name de lithiumaccu gooit vandaag de dag hoog in de watersportbranche. Ook worden vaak loodzuur accu’s vervangen door lithium accu’s. Een lithium accu weegt aanzienlijk minder en gaat tot wel vijf keer zo lang mee.  Bent u een jachtwerf, jachthaven, webshop of scheepsbouwer en op zoek naar een deskundige technische leverancier? Neem dan snel contact met ons op.

 
 

 

 

Verduurzaming in de beroepsvaart Beroepsvaart

De verdere verduurzaming van de maritieme sector lijkt onontkoombaar, daarom biedt Venematech oplossingen om mee te gaan met de verduurzaming in de beroepsvaart. Talloze oplossingen zijn er denk bijvoorbeeld aan een hybride energiesysteem of de overstap naar elektrische aandrijvingen. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Hybride energiesystemen

In de meeste schepen draait er momenteel altijd een generator om te zorgen dat bijvoorbeeld de kachel draait of voor andere elektrische apparatuur. Door schepen te gaan voorzien van een hybride systeem kan er gewerkt worden aan een beter milieu en een emissievrije scheepvaart. Door bijvoorbeeld een 15Kw batterijsysteem toe te passen met eronder een traktieset kan de generator 10-12 uur uit. Daarna kan de generator weer zeer efficiënt spanning leveren en de batterijen opladen. Zo worden brandstofverbruik en kosten flink teruggedrongen. Venema Technisch bedrijf ontwikkeld voor uw schip het beste hybride energiesysteem.

Elektrisch varen

Voordelen van elektrisch varen is dat een elektrische motor minder onderhoud nodig heeft en hij levert direct de maximale kracht aan de schroef (het maximale koppel). Bepaalde scheepstypen lenen zich prima voor elektrische aandrijving zoals rondvaartboten in de Amsterdamse grachten en veerboten die korte afstanden heen en weer varen werkt elektrische aandrijving prima.

Bij elektrisch varen wordt er energie opgeslagen in batterijen. Wij kunnen u batterijsystemen leveren en ontwerpen om een elektrische motor te laten varen. Wij verkopen van diverse topmerken batterijen met ongeëvenaarde betrouwbaarheid en met een fantastische prijs-kwaliteitsverhouding.

Zonnepanelen op vaartuigen

Zonnepanelen bieden steeds meer voordelen om toe te passen in de scheep- en pleziervaart. Voor de pleziervaart heeft u met zonnepanelen een oplaadbron om de accu opgeladen te houden. Ook ben je met een zonnepaneel altijd voorzien van gratis elektriciteit en onafhankelijk van walstroom. Zonne energie is milieuvriendelijk, duurzaam en ideaal voor langere vaartochten in de

Zonnepanelen bieden steeds meer voordelen om toe te passen in de scheep- en pleziervaart. Voor de pleziervaart heeft u altijd met zonnepanelen een laadbron bij de hand om de accu opgeladen te houden. Ook ben je met een zonnepaneel altijd voorzien van gratis elektriciteit en onafhankelijk van walstroom. Zonne energie is milieuvriendelijk, duurzaam en ideaal voor langere vaartochten in de pleziervaart.

Voor de scheepvaart zijn zonnepanelen ideaal om een opslagsysteem met accu’s opgeladen te houden. Ook is er een mogelijkheid om met voldoende zonnepanelen stroom op te wekken voor volledige dagelijkse huisverbruik. Wij leveren diverse soorten zonnepanelen, de meeste populaire zonnepanelen zijn de Bluesolar panelen en semi flexibele panelen. Tussen het zonnepaneel wordt een regelaar geplaatst die de accu tegen overladen en ontladen beschermd. Wij verkopen de laadregelaars van het merk Victron Energy en vooral de Victron smart laadregelaar, waarvan je de rendement live kan aflezen via de app op de telefoon of laptop is heel populair.

De Boot voorzien van een elektriciteitssysteem?

Wenst u meer informatie over energie op uw boot. Neem dan gerust contact op om de mogelijkheden en oplossingen voor uw vaartuig te bespreken.

Uw contactpersoon voor Marine: Nick Venema

nick@venematech.nl

Venema Technisch Bedrijf is een toonaangevende producent van innovatieve energiemanagement oplossingen. Wij zijn een betrouwbare groothandel van hoogwaardige technisch producten.

Venema Technisch Bedrijf B.V.

B.TW.: 819582232B01

KvKnr. 09137732

Op al onze offertes, op alle opdrachten aan ons en op ons en op met ons gesloten overeenkomsten zijn toepasselijk de METAALUNIEVOORWAARDEN 2019. Deze voorwaarden worden u op aanvraag kosteloos toegezonden.