Elektrisch Varen

Venema Technisch bedrijf heeft veel ervaring in elektriciteitssystemen voor de beroepsvaart en pleziervaart. Comfort, veiligheid en luxe zijn belangrijke eigenschappen voor botenbouwers en –eigenaren als het gaat om het gebruik van elektrisch apparatuur aan boord.

Wij bieden alle componenten om een compleet systeem te maken en kunnen u helpen met het systeem bedenken. Elke boot heeft natuurlijk andere behoeftes bijvoorbeeld essentiële apparatuur voor zeilboten of kleinere boten draait meestal op gelijkstroom (DC). De grotere apparaten voor de wat grote jachten gebruiken wisselstroom (AC). Wij kunnen met berekeningen en documentatie u helpen om een goed systeem te ontwikkelen.

Boot Accu

De batterijen zijn het hart van een stroomsysteem zonder de batterij kan de elektrische energie niet worden opgeslagen. Wij bieden verschillende soorten batterijen van een compleet tractie set voor een groot jacht tot aan AGM batterijen voor een zeil boot. Alles is mogelijk en wij helpen u bij uw behoeftes

Met name de lithiumaccu gooit vandaag de dag hoog in de watersportbranche. Ook worden vaak loodzuur accu’s vervangen door lithium accu’s. Een lithium accu weegt aanzienlijk minder en gaat tot wel vijf keer zo lang mee. Wij verkopen de meeste energiesystemen van Victron Energy, de marktleider in mobiele stroomvoorzieningen.

Verduurzaming Beroepsvaart

De verdere verduurzaming van de maritieme sector lijkt onontkoombaar, daarom biedt Venema technisch bedrijf oplossingen om mee te gaan met de verduurzaming in de beroepsvaart. Talloze oplossingen zijn er denk bijvoorbeeld aan een hybride energiesysteem of de overstap naar elektrische aandrijvingen.

In de meesten schepen draait er altijd een generator om te zorgen dat de kachel draait of voor andere elektrisch apparatuur. Niet zijn alleen generators slecht voor het milieu, maar ook zijn de generators luidruchtig. Als er ’s nachts accu’s gebruikt worden in plaats van een (hoofd)generator. Door een 15Kw batterijsysteem kan de generator 10-12 uur uit en daarna weer zeer efficiënt spanning leveren en de batterijen opladen.

Voordelen elektrisch varen

Venema ontwikkeld voor uw schip het beste hybride energiesysteem. Voordelen van elektrisch varen is dat een elektrische motor minder onderhoud nodig heeft en hij levert direct de maximale kracht aan de schroef (maximale koppel). Bepaalde scheepstypen lenen zich prima voor elektrische aandrijving zoals rondvaartboten in de Amsterdamse grachten en veerboten die korte afstanden heen en weer varen werkt elektrische aandrijving prima.

Bij elektrisch varen wordt er energie opgeslagen in batterijen. Wij kunnen u batterijsystemen leveren en ontwerpen om een elektrische motor te laten varen. Venema heeft diverse topmerken batterijen met ongeëvenaarde betrouwbaarheid en met een fantastische prijs-kwaliteitsverhouding.

Zonnepanelen Boot

Zonnepanelen bieden steeds meer voordelen om toe te passen in de scheep- en pleziervaart. Voor de pleziervaart heeft u met zonnepanelen een oplaadbron om de accu opgeladen te houden. Ook ben je met een zonnepaneel altijd voorzien van gratis elektriciteit en onafhankelijk van walstroom. Zonne energie is milieuvriendelijk, duurzaam en ideaal voor langere vaartochten in de pleziervaart.

Voor de scheepvaart zijn zonnepanelen ideaal om een opslagsysteem met accu’s opgeladen te houden. Ook is er een mogelijkheid om met voldoende zonnepanelen stroom op te wekken voor volledige dagelijkse huisverbruik. Wij leveren diverse soorten zonnepanelen, de meeste populaire zonnepanelen zijn de Bluesolar panelen en semi flexibele panelen. Vooral semi flexibele panelen zijn heel populair omdat ze eenvoudig op het dek gelijmd kunnen worden en veel lichter in gewicht zijn dan gewone panelen. Flexibele panelen kunnen ook op gebogen oppervlakken van bijvoorbeeld een boot of dak van een camper worden gemonteerd.

Tussen het zonnepaneel wordt een regelaar geplaatst die de accu tegen overladen en ontladen beschermd. Wij verkopen de laadregelaars van het merk Victron Energy en vooral de Victron smart laadregelaar, waarvan je de rendement live kan aflezen via de app op de telefoon of laptop is heel populair.

De Boot voorzien van een elektriciteitssysteem?
Neem contact op om de mogelijkheden voor uw vaartuig te bespreken.

Venema Technisch Bedrijf is een toonaangevende producent van innovatieve energiemanagement oplossingen. Wij zijn een betrouwbare groothandel van hoogwaardige technisch producten.

Venema Technisch Bedrijf B.V.
Simon Stevinweg 17
6827 BS Arnhem
T 026 3639961
E info@venematech.nl
W www.venematech.nl

B.TW.: 819582232B01

KvKnr. 09137732

Op al onze offertes, op alle opdrachten aan ons en op ons en op met ons gesloten overeenkomsten zijn toepasselijk de METAALUNIEVOORWAARDEN 2019. Deze voorwaarden worden u op aanvraag kosteloos toegezonden.