Bedrijfswagens

Als bedrijfswagenbouwer bent u opzoek naar een betrouwbare leverancier als het gaat om voertuig energiesystemen. Steeds vaker is de vraag van de overheid en opdrachtgevers naar emissie-arme (of zelfs emissievrije) stroomoplossingen.

Wij van Venematech helpen graag bedrijfswagenbouwers en carrosseriebedrijven verder naar een duurzame toekomst. Van een klein service voertuig tot een grote vrachtwagen voor wegwerkzaamheden, er is een pasklare oplossing en alles uit één bron.

Wat kan Venema betekenen voor bedrijfswagenbouwers?

Venema technisch bedrijf is een technische groothandel en producent van onafhankelijke stroomvoorzieningen. Binnen ons familiebedrijf is veel kennis en ervaring aanwezig, hierdoor zijn wij in staat om betrouwbare producten en systemen te leveren voor energiesystemen in bedrijfswagens of vrachtwagens.

Service en begeleiding staat ook hoog bij Venema naast de verkoop van producten bieden wij ook uitgebreid advies, documentatie en nauwkeurige berekeningen voor energiesystemen in diverse sectoren. Ook bieden wij projectbegeleiding bij de inbouw van het systeem van A tot Z. Ook vinden wij kwaliteit en de levensduur van producten erg belangrijk. Daarom werken wij alleen met hoogwaardige en betrouwbare merken en bieden wij service aan bij aankoop van een product van VenemaTech. Wij streven voor een zo duurzaam mogelijke toekomst en willen daarom het product zo lang mogelijk mee laten gaan. De engineers die service en onderhoud verlenen zijn ware vakmannen. Met ruim 30 jaar ervaring in het vak weten wij op iedere vraag het antwoord.

Ons assortiment bestaat onder andere uit omvormers, acculaders, zonnepanelen, montagematerialen, loodaccu,s, AGM accu’s en lithiumaccu’s. Als vaste distributeur van het topmerk Victron Energy bieden wij u de beste producten en specialistische kennis wanneer dat nodig is. Met meer dan 46 jaar ervaring geniet Victron Energy van een ongeëvenaarde reputatie op het gebied van technische innovatie, betrouwbaarheid en kwaliteit. Victron is wereldleider op het gebied van onafhankelijke elektrische energievoorziening. De producten zijn ontwikkeld voor de meest veeleisende situaties waar, zowel recreatief als commercieel, mee te maken krijgt. Naast Victron Energy werken wij ook met diverse andere merken zoals Disover Battery, TBS electronics, Solara en Aces.

Kennis Partner

Technisch advies

Project begeleiding

Groothandel

Kiezen tussen een lood- of lithiumaccu?

De keuze tussen een loodzuur- en lithium serviceaccu hangt af van verschillende factoren. Loodzuuraccu's zijn over het algemeen goedkoper, maar ook zwaarder en hebben beperktere levensduur en laadcyclus in vergelijking met lithiumaccu's. Lithiumaccu's zijn lichter, hebben een langere levensduur en kunnen diep ontladen worden. De beslissing hangt af van het budget, gewichtsbeperkingen en hoe de accu wordt gebruikt. In het algemeen wordt lithium gebruikt wanneer de dagelijkse vraag naar energie extreem groot is, wanneer supersnel laden essentieel is of wanneer er gewichts- of ruimtebeperkingen zijn. Lithium heeft ook een lagere kostprijs per cyclus. Loodzuur heeft een lagere initiële kostprijs en is perfect voor gewone, minder veeleisende vermogensprofielen en wanneer gewicht en ruimte geen probleem zijn.


Zonnepanelen op bedrijfswagens

Zonnepanelen bieden steeds meer voordelen voor bedrijfswagens. U kunt bijvoorbeeld de stroom die de zonnepanelen opwekken naar de tweede accu van uw mobiele 230V-stroomvoorziening laten gaan. Ook met zonnepanelen op het dak van uw bedrijfswagen kunt u een mooie stap zetten om als bedrijf duurzamer te werken. Vooral in de zomermaanden wordt er een duurzame stroomopwekking voorzien, zo heeft u altijd duurzame energie.

VenemaTech levert de standaard zonnepanelen en semi flexibele panelen. Een flexibel paneel is heel populair omdat ze eenvoudig op het dak gelijmd kunnen worden en veel lichter in gewicht zijn dan gewone panelen. De Coolflex zonnepanelen zijn 50% lichter in gewicht dan traditionele onbuigzame zonnepanelen en kunnen ook op gebogen oppervlakken worden gemonteerd. De hoogst mogelijke opbrengst per cm² en maximale prestaties in zelfs de meest ongunstige omstandigheden? Wij kunnen u altijd van passend advies op maat voorzien.

Zonnepanelen kunnen gekoppeld worden met een laadregelaar, waarvan de rendement live kan worden aflezen via de app. Een solar-laadregelaar maakt het mogelijk om de met zonnepanelen opgevangen energie direct in een accu te stoppen. De regelaar is een volwaardige acculader, met volledige laadkarakteristiek. Met zonnepanelen is het mogelijk om gedeeltelijk zelfvoorzienend te voeden van bijv. een koelkast of elektrisch gereedschap.

"Ook onderweg altijd stroom"

Meer informatie?

Meer informatie over de oplossingen voor bedrijfswagenbouwers? Als kennispartner helpen wij u graag met uw vraagstukken. 

Neem gerust contact met ons op zodat onze technische experts u meer kunnen vertellen over onze mogelijkheden.

Automotive Handleiding

Bekijk de installatie mogelijkheden voor bedrijfswagen systemen in de handleiding.

Venema Technisch Bedrijf is een toonaangevende producent van innovatieve energiemanagement oplossingen. Wij zijn een betrouwbare groothandel van hoogwaardige technisch producten.

Venema Technisch Bedrijf B.V.

B.TW.: 819582232B01

KvKnr. 09137732

Op al onze offertes, op alle opdrachten aan ons en op ons en op met ons gesloten overeenkomsten zijn toepasselijk de METAALUNIEVOORWAARDEN 2019. Deze voorwaarden worden u op aanvraag kosteloos toegezonden.