Industrial Back-up Unit (IBU) van Venema Technisch Bedrijf de oplossing bij stroomuitval

ing. H. (Henri) Overbeek
IBU systeem Venema Technisch Bedrijf

Industrial Back-up Unit (IBU) van Venema Technisch Bedrijf de oplossing bij stroomuitval

Als wegbeheerder bent u dagelijks actief om te zorgen dat het verkeer op een veilige manier kan doorstromen. Bij stroomuitval kan dit verkeerd gaan omdat VRI’s (verkeer regel installatie) niet meer werken. Hier heeft Venema Technisch Bedrijf een oplossing voor.

Het innovatieve IBU No-Break zorgt ervoor dat uw VRI ononderbroken doorwerkt bij een stroomuitval. Hiermee kunt u gevaarlijke verkeerssituaties voorkomen en doorstroming van het verkeer zeker stellen.

Werking IBU systeem Venema Technisch Bedrijf

De basis vaan de Industrial Back-up Unit (IBU) van Venema Technisch Bedrijf is een zeer krachtige sinusomvormer, een innovatieve acculader en een omschakelapparaat in een duurzame compacte behuizing. In geval van een netspanningstoring zal de IBU de stroomtoevoer overnemen en de voeding van de aangesloten apparaten verzorgen. Dit gaat zo snel dat de apparaten ongestoord blijven functioneren (UPS functionaliteit).

De IBU heeft een 4-traps adaptieve acculader die zich automatisch aanpast aan het gebruik van de duurzame accu. Indien de accu niet gebruikt wordt schakelt het apparaat over naar de opslag modus voor een optimale levensduur van de accu.

IBU systeem Venema Technisch Bedrijf is een compact systeem

Venema Technisch Bedrijf heeft ervoor gekozen om het IBU systeem zo compact mogelijk te ontwikkelen. Hierdoor is een IBU eenvoudig in te bouwen in een VRI of aangelegen voedingskasten. De investering wordt hiermee aanzienlijk beperkt. Het IBU systeem is geschikt voor VRI’s die uitgerust zijn met Led2-lampen.

Noodstroom VRI (IBU) Venema Technisch Bedrijf

IBU is onderhoudsvriendelijk

Bij de ontwikkeling van het derde generatie IBU systeem zijn ingenieurs en technische medewerkers betrokken geweest om het systeem zo onderhoudsvrij mogelijk te maken. Door de jaren heen heeft IBU al bewezen dat het systeem voorzien is van een onderhoudsvrije techniek.Venema Technisch Bedrijf heeft ervoor gekozen de derde generatie IBU’s uit te rusten met nog innovatiever onderhoudsvrije componenten. Hierdoor heeft u de zekerheid dat het systeem werkt en de onderhoudskosten minimaal blijven.

IBU noodstroom VRI Venema Technisch Bedrijf

Kenmerken IBU Systeem Venema Technisch Bedrijf

 • Compact, in elke VRI kast in te bouwen;
 • Bewezen onderhoudsvrije techniek;
 • Duurzame Accu die onder de VRI wordt geplaatst;
 • Geringe aanschafkosten, installatiekosten, en onderhoudskosten;
 • Langere autonomietijden tegen lagere kosten;
 • Voorzien van zes potentiaalvrije alarm contacten.

Offline IBU Systeem Venema Technisch Bedrijf

Rendement van een offline IBU is 98 %. Het systeem is doorgeschakeld bij NET-spanning. Noodstroom aanwezig binnen 5 tot 20 milliseconden.

Online IBU Systeem Venema Technisch Bedrijf

Rendement van een online IBU is 81 %. Gegarandeerde zuivere spanning / sinus / frequentie. Geen schakel moment.

Waar kan je een IBU systeem van Venema Technisch Bedrijf toepassen?

Door de jaren heen is het IBU systeem op verschillende manieren toegepast. U kunt hierbij denken in VRI’s, slagbomen, meet- en regelsystemen, bewaking- en registratie systemen, stadsafsluiting systemen en wisselsystemen.

Hoelang werkt een IBU systeem van Venema Technisch Bedrijf bij een stroom uitval?

Het accupakket dat wordt toegepast bij een IBU systeem is modulair. Samen met u kijken we naar de gewenste periode dat uw apparaat gebruik moet kunnen maken van deze noodstroomvoorziening. Hier passen we dan het accupakket op aan. Dit kan tot enkele uren gerealiseerd worden.

Standaard leveren we het IBU systeem 800, 1200, 1600 VA. Specials zijn mogelijk tot 9 KVA. Daarnaast hebben we 400 volt systemen tot vermogens van 30 kW.

Uitlezing en opslaan meetgegevens bij een IBU systeem van Venema Technisch Bedrijf

 • laad-/ontlaadstroom
 • accu spanning
 • laadtoestand van de accu
 • laadtoestand in % en time to go
 • accu temperatuur
 • onder en overspanningalarm

Afmeting  IBU systeem van Venema Technisch Bedrijf

Lengte: 570 mm | Breedte: 210 mm | Diepte: 120 mm

Meer informatie over het IBU systeem van Venema Technisch Bedrijf?

Heeft u meer vragen over het innovatieve IBU systeem van Venema Technisch Bedrijf? U kunt ons van maandag tot en met vrijdag bellen van 09:00 tot 17:00 via 026 3639961. We verzoeken u te vragen naar Hans Venema. Ook kunt u ons bereiken via info@venematech.nl.