Hoe kan ik thuis mijn Jaguar I-Pace sneller laden?

Hoe kan ik thuis mijn Jaguar I-Pace sneller laden?

Wie voor het eerst in een Jaguar I-Pace rijdt, ontdekt meteen het genot van elektrisch rijden. De Jaguar I-Pace is niet voor niets World Car of the Year 2019 geworden. Op de Autosalon van Genève won de I-Pace van de Audi e-tron en Volvo S60/V60. Knappe prestatie!

Wat maakt de Jaguar I-Pace nu zo bijzonder? Jaguar is in staat geweest hun eerste volledig elektrische auto een opvallende stoere vormgeving mee te geven. Wie het gaspedaal van de I-Pace intrapt merkt direct welke sportieve prestaties deze compacte crossover heeft. Een sprintje maken van 0 – 100 km/h doet deze Jaguar in slechts 4,8 seconden. Let dus op dat je niet een bonnenregen gaat krijgen als je met de Jaguar I-Pace binnen de bebouwde kom gaat touren.

Laadtijd Jaguar I-Pace

Toch heeft de Jaguar een aandachtspunt waar veel rijders mee zitten:
De Jaguar I-Pace kan volledig worden geladen in 13 uur en 30 min (AC-laadoplossing). Zou u de Jaguar gewoon alleen via het stopcontact gaan laden is de laadtijd zelfs meer dan 44 uur. De reden dat de Jaguar I-pace minder snel thuis kan laden als bijvoorbeeld een Tesla. Is omdat de Jaguar beschikt over een 1-fase-laadsysteem in de auto. Met reguliere AC-laadsystemen zou u thuis zonder de groepenkast te gaan verzwaren nooit een ideale laadsnelheid kunnen halen. De groepenkast verzwaren heeft als nadeel dat u jaarlijks aanzienlijk meer kosten kwijt bent aan het energiebedrijf.

Jaguar I-Pace sneller laden door middel van DC laden

DC laden dat u gewend bent langs de snelweg kan voortaan ook in de thuissituatie worden gebruikt. Venema E-Mobility Charge Systems heeft speciaal voor de Jaguar rijder die snel thuis zijn elektrische auto wil laden de EVDC Wallbox 12,5kW naar de markt gebracht. Het grootste voordeel van deze Wallbox is dat u uw Jaguar in maximaal 7,2 uur kan laden zonder dat u uw groepenkast hoeft te verzwaren (3x25A). Kiest u voor onze 25kW Wallbox, waarbij wel een verzwaring van de groepenkast nodig is, brengt u de laadtijd terug naar maximaal 3,6 uur. In de praktijk zult u zien dat de meeste laadsessies beduidend korter zullen zijn.

Wat is het verschil tussen AC-Laden vs DC-laden van uw Jaguar I-Pace?

Een afbeelding zegt vaak meer dan 1000 worden. Dat gaat ook op als u de bovenstaande afbeelding bekijkt. Zoals u ziet zal bij AC-laden de laadsessie vanuit de laadoplossing via de On-board Charger in de batterij gaan lopen. Bij DC-laden zal vanuit de laadoplossing de stroom direct in de batterij lopen. Hierdoor is een DC-laadsysteem veel complexer dan een AC-laadsysteem. Elke DC-lader is voorzien van elektronica. De kwaliteit van deze elektronica is bepalend voor de betrouwbaarheid, veiligheid en levensduur van uw DC-laadoplossing. Let dus op bij de aanschaf van een DC-wallbox.

De elektronica die Venema E-Mobility Charge Systems gebruikt is in Nederland ontwikkeld en voldoet aan westerse normen.

Hoe is de EVDC Wallbox 12,5 kW in Nederland ontwikkeld?

Toen wij in het begin van vorig jaar via Wim Fleuren hoorde dat de Jaguar I-Pace voorzien zou zijn van een 1-fase-laadsysteem is ons engineering team direct bij elkaar gaan zitten. De vraag die wij onszelf stelde was hoe kunnen we het snelladen langs de snelweg naar de thuissituatie halen? DC-laden is immers iets anders dan AC-laden. Het belangrijkste verschil tussen deze twee laadtechnieken is dat bij DC-laden power elektronica aanwezig is in de laadoplossing. Dit vraagt om kennis en kwaliteit om uiteindelijk de veiligheid van dit soort systemen te borgen. Voor ons is dit ook de reden geweest alleen te gaan werken met componenten die uit Europa komen en langs de snelweg al hun kwaliteit en veiligheid bewezen hebben.

In onze ontwerpruimte in Arnhem is een team van technische specialisten aan het werk gegaan om een wallbox te ontwikkelen welke perfect getuned is en in een thuissituatie gebruikt mag worden. Door het produceren van een eerste prototype, zijn we uitgebreid de wallbox gaan testen om hem nog beter te kunnen fine tunen voor gebruik in een thuissituatie.

Tijdens het ontwerpproces en het testen van het eerste prototype ontdekten we al heel snel welke meerwaarde Dynamic Load Balancing heeft voor DC wallboxen. Het beveiligen van de netaansluiting thuis is een must ondanks dat je snel je auto vol geladen wilt hebben. Bij ons team van engineers zit kwaliteit en veiligheid zeer diep in hun genen.

Toen we in oktober 2018 ons eerste prototype diverse testen hebben laten ondergaan, kwamen we helaas tot de conclusie dat de behuizing nog niet waterdicht genoeg was. Doordat we het ontwerp hebben moeten aanpassen en opnieuw de behuizing hebben moeten testen heeft dit gezorgd voor een aanzienlijke vertraging. Toch zijn we er trots op dat we vanaf Maart 2019 onze eerste EVDC wallboxen bij verschillende Jaguar rijders hebben mogen gaan uitleveren. Wij kiezen ervoor de eerste serie wallboxen zelf bij onze klanten in bedrijf te stellen. Hierdoor hebben we direct nog een aantal kleine aanpassingen kunnen doorvoeren om nog meer resultaat te boeken.

Welke voordelen – kenmerken heeft de EVDC Wallbox van Venema E-Mobility Charge systems?

Het thuisladen van uw Jaguar I-Pace met deze betrouwbare EVDC Wallbox van Venema zal voor nog meer rijplezier zorgen. U kunt gerust het gaspedaal eens flink intrappen. Immers deze wallbox zorgt ervoor dat uw Jaguar zo weer opgeladen is.

Naast supersnel thuisladen heeft de EVDC Wallbox van Venema de volgende voordelen:

 • Modulair systeem te verkrijgen in een tweetal varianten: 12,5 kW en 25 kW
 • Load balancing dat overbelasting energienetwerk voorkomt en laadsessie niet onderbreekt
 • Koeling power elektronica gescheiden van andere componenten, hierdoor veel langere levensduur (geen zoute lucht of stof)
 • Geavanceerde communicatie controller ontwikkeld in Nederland
 • Robuuste behuizing van RVS
 • Componenten ontwikkeld in Europa (Nederland), hierdoor zeer hoog kwaliteit- en veiligheidsniveau
 • Communicatie met meest voorkomende back-ends mogelijk
 • Persoonlijke begeleiding bij de aanschaf en gebruik van de EVDC Wallbox van Venema
 • Private labeling mogelijk

Welke nadelen heeft EVDC Wallbox van Venema?

 • Hogere aanschafkosten ten opzichte van AC-laden (TSO is bij DC-laden voordeliger)
 • Buurman komt vragen of hij even zijn elektrische auto bij u thuis mag komen laden

Meer informatie over de EVDC Home/Office Charger van Venema E-Mobility Charge Systems?

Heeft u meer vragen over de EVDC Home /Office Charger van Venema E-Mobility Charge Systems? U kunt ons bereiken via 026-3639961. Wij verzoeken u te vragen naar Henri Overbeek. Ook kunt u Henri direct bereiken via: Henri@VenemaTech.nl.

You may also like
“Solar” laadplein met Vehicle 2 Grid technologie van Venema in Culemborg geopend door Staatsecretaris Stientje van Veldhoven.
“Solar” laadplein met Vehicle 2 Grid technologie van Venema in Culemborg geopend door Staatsecretaris Stientje van Veldhoven.
vacature venema engineer monteur arnhem elektrotechniek laadpaal v2g batterijsystemen
Vacature: Engineer – Monteur (DC) laadstations & batterij systemen – Arnhem
Vehicle Fast-Charger from the trolley - tramnetwork
Vehicle Fast-Charger from the trolley – tramnetwork
Laadpaal infrastructuur in Nederland niet klaar voor de toekomst
Openbare laadinfrastructuur VvE’s in Nederland niet klaar voor de toekomst